همه چیز درباره سینوس لیفت

یکی از مشکلاتی که امروزه مردم بسیاری درگیر آن هستند، از دست دادن دندان‌ ها است. بسیاری از افراد به دنبال یافتن روشی برای جایگزینی دندان‌ های از دست رفته خود هستند. یکی از این روش ها کاشت ایمپلنت دندان است. این روش برای افرادی مناسب است که در فک خود تراکم استخوان کافی داشته باشند و در غیر این صورت باید از روش‌ های درمانی دیگری نیز بهره بگیرند. یکی از این روش ها سینوس لیفت است که قدمتی ۱۵ ساله دارد. در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا اطلاعات کاملی در خصوص روش سینوس لیفت باز کسب کنید.

معرفی

همانطور که پیش از این نیز اشاره شد، برای کاشت ایمپلنت دندان، استخوان فک باید تراکم کافی داشته باشد. در صورتی که تراکم استخوان و ارتفاع آن در ناحیه فک بالا کافی نباشد و یا اینکه فاصله سینوس ‌ها به فک نزدیک تر از مقدار استاندارد باشد، از عمل جراحی سینوس لیفت کمک می گیرند. لازم است بدانید سینوس ها در دو طرف بینی قرار دارند. روش سینوس لیفت روشی است که برای افزایش تراکم استخوان در ناحیه فک بالا مورد استفاده قرار می ‌گیرد. با استفاده از این روش، تراکم استخوان فک در ناحیه دندان های نیش و آسیاب افزایش پیدا می کند. در نتیجه بین استخوان سینوس در آرواره بالا و فک، تراکم استخوان لازم ایجاد شده و پیوند استخوان صورت می گیرد. در نتیجه برای پیوند استخوان فضای مورد نیاز اضافه می شود. عمل جراحی سینوس لیفت به دو صورت باز و بسته انجام می شود.

لیفت سینوس باز

لیفت سینوس باز

دلایل انجام عمل جراحی سینوس لیفت

چنانچه فردی در ناحیه فک و سینوس از تراکم استخوان کافی برخوردار نباشد و ارتفاع و قطر استخوان فک آرواره بالایی او برای کاشت ایمپلنت مناسب نباشد، باید برای آماده کردن فک برای کاشت ایمپلنت عمل جراحی لیفت سینوس باز یا بسته را انجام داد. به دلیل پر شدن قسمت های تحلیل رفته فک با حفره های سینوسی، دندانپزشک متخصص باید در ناحیه سینوس ها عمل جراحی سینوس لیفت را انجام دهد و بدین وسیله در ابتدا سینوس را کمی به سمت بالا جابه‌جا کند. در نتیجه این امر فضای کافی برای استخوان ایجاد شده و سپس ناحیه سینوس با مواد پیوند استخوان پر می‌ شود تا تراکم استخوان فک بالا برای انجام عمل کاشت ایمپلنت مناسب شود.

لیفت سینوس باز

لیفت سینوس باز

عمل جراحی سینوس لیفت باز

این عمل رایج ترین نوع عمل جراحی سینوس لیفت است. در این روش در ابتدا جراح، دهان و لثه بیمار را بی حس می کند. سپس بخشی از لثه که قرار است کاشت ایمپلنت در آن ناحیه صورت بگیرد، سوراخ شده و لثه برش داده می شود. در این مرحله متخصص جراحی لثه،  با استفاده از ابزار مخصوصی ناحیه کف سینوس را به سمت بالا جابه‌جا کرده، مواد پیوند استخوان را به این حفره سینوسی تزریق می ‌کند. توجه داشته باشید که متخصص باید تبحر زیادی داشته باشد تا به غشای سینوس آسیب وارد نکند. پس از آن که حفره سینوسی با مواد پیوند استخوان پر شد، این حفره را بخیه می زنند. توجه داشته باشید این روش، روش درمان سنتی است و قدمتی دیرینه دارد. پس از انجام این روش ۴ الی ۶ ماه زمان لازم است تا پیوند استخوان به خوبی انجام بگیرد و پس از آن می توان عمل کاشت ایمپلنت را انجام داد.

لیفت سینوس باز

لیفت سینوس باز

عمل جراحی سینوس لیفت بسته

در عمل جراحی سینوس لیفت بسته نیازی به برش زدن لثه ها نیست و تنها یک سوراخ در محل کاشت ایمپلنت در لثه بیمار ایجاد می شود. سپس ابزارهای مخصوص جراحی از درون این سوراخ وارد ناحیه سینوس شده، غشای آن را به سمت بالا هدایت می‌ کنند و سپس حفره سینوسی توسط مواد پیوند استخوان پر می شود. توجه داشته باشید تراکم اولیه استخوان در روش سینوس لیفت بسته باید حدود ۳ الی ۴ میلی متر باشد. نکته حائز اهمیت این است که در روش سینوس لیفت بسته می توان بلافاصله پس از انجام پیوند استخوان، نسبت به کاشت ایمپلنت اقدام کرد و در نتیجه نیاز نیست بیمار مدت زمان زیادی برای کاشت ایمپلنت خود صبر کند. علاوه بر این به دلیل آن که لثه بیمار برش نمی خورد، التهاب، کبودی و ورم آن نسبت به عمل سینوس لیفت باز کمتر خواهد بود و دوران نقاهت بیماری نیز کوتاه تر است.

مقایسه عمل سینوس لیفت باز و سینوس لیفت بسته

در روش سینوس لیفت باز، متخصص، لثه بیمار را برش می دهد و سپس با استفاده از ابزار مخصوص غشای سینوس را به سمت بالا هدایت کرده و عمل پیوند استخوان را انجام می دهد. در نتیجه به خاطر برش لثه، جراحات و عوارض این روش زیاد است و پس از انجام این جراحی التهاب و تورم و کبودی خصوصاً در اطراف چشم ها، چانه و گردن بیمار مشاهده می شود. در روش سینوس لیفت بسته با توجه به این که لثه بیمار برش نمی خورد، بنابراین جراحات و عوارض آن نسبت به روش سینوس لیفت باز کمتر بوده، دوران نقاهت بیماری نیز کوتاه تر است. لازم است بدانید به دلیل محدودیت‌ های موجود هنگام مشاهده ساختارهای پشت فک در عمل سینوس بسته، جراح لثه باید مهارت زیادی داشته باشد تا آسیبی به غشای سینوس بیمار وارد نکند. بنابراین این تکنیک به مهارت بیشتری نیاز دارد. همچنین باید توجه داشت عمل لیفت سینوس باز مناسب کسانی است که بافت استخوان آن ها در ناحیه فک کم است و توانایی کاشت ایمپلنت را ندارد، اما سینوس لیفت بسته برای بیمارانی مناسب است که حداقل ۳ تا ۴ میلی متر در ناحیه فک خود تراکم استخوان داشته باشند.

لیفت سینوس باز

لیفت سینوس باز

مراقبت های لازم پس از انجام عمل سینوس لیفت

لازم است توجه داشته باشید پس از انجام عمل سینوس لیفت باز یا بسته بیمار دچار التهاب و تورم می ‌شود و حتی ممکن است در ناحیه دهان و بینی خونریزی داشته باشد. بنابراین لازم است بیمار صبور باشد و دوران نقاهت را که حدود ۳ تا ۶ ماه ( برای عمل سینوس لیفت باز) و چند روز ( برای عمل سینوس لیفت بسته) زمان می برد، به خوبی سپری کند. توصیه می شود در دوران نقاهت بیمار تا حد امکان  از عطسه و سرفه و فعالیت‌ هایی که موجب وارد آمدن فشار به دهان و دندان می شود خودداری کند. همین امر موجب می شود متخصصان به افرادی که مبتلا به آلرژی هستند توصیه کنند زمانی اقدام به انجام عمل سینوس لیفت نمایند که در آن علائم آلرژی نداشته باشند. علاوه بر این برای جلوگیری از ابتلا به عفونت توصیه می ‌شود بیمار پس از انجام عمل جراحی سینوس لیفت باز یا بسته، به طور منظم زیر نظر متخصص آنتی بیوتیک مصرف کند و از دهانشویه برای شستشوی دهان خود استفاده نماید.

‫0/5 ‫(0 نظر)
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *