انتظار شما از پیوند استخوان قبل از ایمپلنت دندان چیست؟

در این نوشته می خوانید:

آیا به فکر کاشت ایمپلنت دندان هستید اما نمی دانید که آیا صرف نظر کردن از پیوند استخوان اقدامی هوشمندانه است یا خیر؟ اگرچه ممکن است این یک گام غیرضروری در این فرآیند به نظر برسد، اما غفلت از این جنبه حیاتی کاشت ایمپلنت می تواند پیامدهای ناخوشایندی در آینده داشته باشد. در واقع، حدود 58% از کل ایمپلنت های دندانی نیاز به پیوند استخوان دندان دارند، رقمی که انتظار می رود تا سال ۲۰۲۷ به حدود 60% برسد.

با استفاده از پیوند استخوان، می توان مجدداً حجم استخوان را افزایش داد. “افزایش مجدد حجم استخوان از طریق استخوانی دیگر” را بازسازی استخوان نیز می گویند. گاهی اوقات برای کاشت ایمپلنت دندان نیاز است تا استخوان فک بازسازی شود. در این صورت می توان تراکم استخوان فک را افزایش داد و در نتیجه کاشت ایمپلنت دندان با پیوند استخوان فک بهتر صورت خواهد گرفت.

ما در این مقاله، بررسی خواهیم کرد که وقتی پیوند استخوان فک را نادیده می گیرید چه اتفاقی می افتد و چرا برای تضمین موفقیت طولانی مدت لبخند جدیدتان ضروری است. در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا در خصوص کاشت ایمپلنت دندان و پیوند استخوان اطلاعاتی کسب کنید.

کاشت ایمپلنت دندان پس از پیوند استخوان

کاشت ایمپلنت دندان پس از پیوند استخوان

کاشت ایمپلنت دندان پس از پیوند استخوان

بسیاری از افراد به دلیل ابتلا به بیماری های پریودنتال، عفونت لثه و یا در اثر بروز حادثه، دندان های خود را از دست می دهند. کاشت ایمپلنت دندان روش مناسب و با دوامی برای جایگزین کردن دندان های از دست رفته بیماران محسوب می شود. ایمپلنت های دندانی در واقع نوعی ریشه مصنوعی دندان هستند که متخصصین جراحی ایمپلنت آن را درون فک بیمار قرار می دهند و سپس روکش ایمپلنت را روی این پایه نصب می کنند. ایمپلنت ها ظاهری طبیعی دارند و پس از کاشت ایمپلنت، دندان های بیمار مانند دندان های طبیعی به نظر می رسد. یکی دیگر از مزیت های کاشت ایمپلنت های دندانی این است که کاشت این ایمپلنت ها آسیبی به دندان های مجاور ایمپلنت وارد نمی کند. چنانچه بیمار در ناحیه فک خود تراکم استخوان کافی داشته باشد، دندانپزشک متخصص می تواند ایمپلنت را درون فک بیمار قرار دهد، اما در صورتی که استخوان ناحیه فک بیمار تراکم کافی نداشته نباشد، باید با استفاده از پیوند استخوان، تراکم استخوان مورد نیاز برای کاشت ایمپلنت فراهم شود.

چه کسانی کاندیدای مناسبی برای پیوند استخوان قبل از کاشت ایمپلنت دندان هستند؟

چه کسانی به پیوند استخوان فک نیاز دارند؟

چه کسانی به پیوند استخوان فک نیاز دارند؟

دندانپزشک شما ممکن است در صورت وجود موارد زیر، شما را کاندید مناسبی برای پیوند استخوان فک معرفی کند:

  • به طور کلی سالم هستید.
  • تحت پرتو درمانی یا شیمی درمانی قرار نگرفته اید.
  • باردار نیستید یا بچه شیر نمی دهید.
  • سیستم ایمنی ضعیفی ندارید و بیماری هایی مانند دیابت ندارید.
  • سیگار نمی کشید.
  • به دلیل از دست دادن دندان، دچار تحلیل استخوان فک شده اید.
  • به دلیل بیماری پریودنتال، دچار تحلیل استخوان فک شده اید.
  • نیاز به ایمپلنت دندان دارید و استخوان فک کافی برای پشتیبانی از آن ندارید.
  • نیاز به بازسازی فک برای دندان مصنوعی دارید.

دلایل نیاز به پیوند استخوان

ناکافی بودن استخوان فک برای کاشت ایمپلنت دندان

از دست دادن استخوان می تواند به دلیل از دست دادن دندان، بیماری پریودنتال یا ضربه رخ دهد و باعث شود استخوان فک برای پشتیبانی از ایمپلنت ناکافی باشد.

جوش خوردن استخوان:

ایمپلنت های دندانی به جوش خوردن با استخوان متکی هستند، وضعیتی که در آن ایمپلنت با استخوان فک جوش می خورد. حجم کافی استخوان برای این فرآیند بسیار مهم است.

موفقیت طولانی مدت:

پیوند استخوان یک پایه پایدار برای ایمپلنت فراهم می کند و احتمال موفقیت طولانی مدت و جراحیکرد مناسب را افزایش می دهد.

اجتناب از عوارض:

اگر ایمپلنت بدون استخوان کافی قرار داده شود، ممکن است به درستی جوش نخورد و منجر به بروز درد، عفونت یا حتی شکست ایمپلنت شود.

چه کسانی به پیوند استخوان فک نیاز دارند؟

پیوند استخوان قبل از کاشت ایمپلنت دندان چندین بیماری ناشی از تحلیل استخوان فک را درمان می کند و دندانپزشک شما پیوند استخوان فک را برای افرادی توصیه می کند که:

  • کسانی که دندان خود را کشیده اند و دچار تحلیل استخوان پس از کشیدن دندان شده اند.
  • کسانی که دچار تحلیل استخوان شده اند که بر ظاهر صورت و فک آنها تأثیر منفی گذاشته است.
  • کسانی که به دلیل بیماری پریودنتال دچار تحلیل استخوان شده اند.
  • کسانی که برای جایگزینی دندان آسیب دیده یا از دست رفته به ایمپلنت دندان نیاز دارند، اما استخوان کافی برای پشتیبانی از ایمپلنت ندارند.
  • کسانی که به دندان مصنوعی نیاز دارند، اما برای پشتیبانی از آنها به استخوان فک پایدارتری نیاز دارند.

نکات قبل از جراحی کاشت ایمپلنت

برای کاشت ایمپلنت در ابتدا چنانچه دندان آسیب دیده ای هنوز در لثه بیمار وجود داشته باشد، باید دندان آسیب دیده را کشید. سپس در صورت نیاز با استفاده از پیوند استخوان، تراکم استخوان مورد نیاز برای کاشت ایمپلنت فراهم می شود. با استفاده از پیوند استخوان علاوه بر افزایش تراکم استخوان در ناحیه فک می توان تقارن و زاویه صورت را نیز اصلاح کرد. در بیشتر بیمارانی که در اثر پوسیدگی و یا به دلیل وارد آمدن ضربه دندان های خود را از دست می دهند، تراکم استخوان فک کافی نیست و در نتیجه پیش از انجام کاشت ایمپلنت دندان، باید حتماً پیوند استخوان انجام شود.

مراحل پیوند استخوان قبل از کاشت ایمپلنت دندانی

اولین چیزی که باید بدانید این است که همه افراد قبل از دریافت ایمپلنت به پیوند استخوان نیاز ندارند. دندانپزشک شما وضعیت شما را ارزیابی می کند و در صورت لزوم پیوند استخوان، به شما اطلاع می دهد. با این حال، به طور کلی، افرادی که دچار از دست دادن دندان شده اند یا قبلاً جراحی ایمپلنت انجام داده اند، بیشتر به پیوند استخوان نیاز دارند.

قبل از جراحی، دندانپزشک شما دهان شما را معاینه می کند و از ناحیه مورد نظر عکس برداری با اشعه ایکس انجام می دهد تا میزان تحلیل استخوان شما را ببیند. سپس یک طرح درمان برای شما تعیین می کند، از جمله جراحی پیوند استخوان. اگر دندانپزشک شما پیوند استخوان را توصیه کند، پیروی از دستورات جراحی او در مورد نحوه آماده شدن برای جراحی مهم است.

آمادگی برای جراحی

قبل از جراحی پیوند استخوان فک، باید با دندانپزشک خود مشورت کنید تا ببینید آیا کار خاصی برای آماده شدن برای آن لازم است یا خیر. خوشبختانه قبل از انجام جراحی پیوند استخوان نیاز نیست دستورات پیچیده ای رعایت شوند، اما معمولاً می توانید انتظار داشته باشید که:

شب قبل از جراحی و بعد از نیمه شب، حدود ۸ الی ۱۲ ساعت قبل از جراحی چیزی نخورد و نیاشامد. البته این مدت بسته به اینکه بیمار تحت چه نوع بی حسی قرار می گیرد، متفاوت است.

علاوه بر این توصیه می شود بیمار پیش از انجام جراحی در خصوص داروهایی که مصرف می کند با متخصص صحبت کند. ممکن است لازم باشد قبل از جراحی، مصرف برخی داروها، مانند رقیق کننده های خون، را متوقف کنید تا احتمال خونریزی حین جراحی کاهش پیدا کند.

قبل از جراحی، سیگار کشیدن را ترک کنید و اجتناب از داروهای خاصی است که می توانند در بهبودی اختلال ایجاد کنند. علاوه بر این، باید با مسواک زدن و نخ دندان کشیدن منظم از دهان خود مراقبت کنید.

بعد از جراحی، بخصوص اگر آرام بخش وریدی دریافت می کنید، برای رفتن به خانه هماهنگی لازم را انجام دهید، زیرا ممکن است گیج باشید.

فرایند پیوند استخوان فک

فرایند پیوند استخوان فک

فرایند پیوند استخوان فک

جراحی پیوند استخوان فک معمولاً یک جراحی سرپایی است که در مطب دندانپزشک شما انجام می شود. این جراحی حدود 45 دقیقه تا یک ساعت طول می کشد.

برای جراحی پیوند استخوان در ابتدا باید تکه های استخوان پیوندی از بخش دیگری از بدن بیمار و یا فک او برداشته شوند و سپس به استخوان فک در ناحیه کاشت ایمپلنت پیوند زده می شود. امروزه از منابع حیوانی برای برداشتن استخوان و تأمین بافت استخوانی مورد نیاز، استفاده می شود. در نتیجه، هنگام جراحی پیوند استخوان، عوارض کمتری برای بیمار اتفاق خواهند افتاد و از انجام دو جراحی جلوگیری می شود، شانس موفقیت کاشت ایمپلنت دندان افزایش می یابد.

پس از آماده شدن برای جراحی، در طول جراحی می توانید انتظار داشته باشید که مراحل زیر انجام شوند:

  • دندانپزشک شما بی حسی یا آرام بخش وریدی برای شما تزریق می کند.
  • اگر به کشیدن دندان نیاز باشد، دندانپزشک شما آنها را می کشد.
  • دندانپزشک شما برشی در لثه ایجاد می کند تا به استخوان برسد و آن ناحیه را از هرگونه بافت عفونی پاک کند.
  • برای اتوگرافت، دندانپزشک شما در این مرحله استخوان را از بدن خودتان خارج می کند. آنها این کار را با یک برش جداگانه برای برداشتن استخوانی که پیوند خواهند زد، انجام می دهند.
  • دندانپزشک ماده استخوانی را به محل برش اصلی در لثه پیوند می دهد و روی آن را با یک غشاء کلاژن مخصوص برای محافظت و محکم کردن آن در جای خود می پوشاند و آن را در جای خود بخیه زده می زند.
  • دندانپزشک شما لثه را بخیه می زند.
  • پس از جراحی، باید چند روزی استراحت کنید تا ناحیه بهبود یابد.

سپس چند ماه زمان نیاز است تا استخوان پیوند شده به استخوان فک متصل شود و در نتیجه بتواند ایمپلنت دندان را درون خود نگه دارد. پس از پیوند کامل استخوان فک و ایجاد تراکم لازم در بافت استخوانی، متخصص کاشت ایمپلنت، پایه ایمپلنت دندان را که پیچی از جنس تیتانیوم است، داخل استخوان فک قرار می دهد. سپس مجدداً چند ماه زمان نیاز است تا این پایه تیتانیومی با استخوان فک جوش بخورد. در نهایت پس از بهبودی جراحات ایجاد شده و اتصال پایه ایمپلنت به استخوان فک، متخصص کاشت ایمپلنت، روکش ایمپلنت دندان را روی پایه ایمپلنت قرار می دهد. پس از گذشت دوران نقاهت، کلیه جراحات لثه در محل کاشت ایمپلنت بهبود می یابند و در نهایت می توان گفت جراحی کاشت ایمپلنت با موفقیت انجام شده است.

انواع روش های پیوند استخوان قبل از کاشت ایمپلنت دندان

پیوند استخوان می تواند جزئی باشد، با استفاده از استخوان قسمت دیگری از فک انجام شود، یا بزرگ باشد، با استفاده از استخوان قسمت دیگری از بدن انجام شود.

در اینجا پنج نوع روش پیوند استخوان فک شرح داده شده اند:

پیوند حفره دندان. یکی از متداول ترین انواع پیوند استخوان محسوب می شود و به عنوان “پیوند حفظ ریج” نیز شناخته می شود که در آن هدف محافظت از استخوان آلوئولار است، مستقیماً پس از کشیدن دندان انجام می شود تا از تحلیل استخوان جلوگیری شود و مواد پیوند استخوان مستقیماً داخل حفره دندان قرار می گیرند.

پیوند استخوان بلوکی یا پیوند قطعه استخوان. برای کسانی که در اثر وارد آمدن ضربه یا جراحت دچار تحلیل استخوان و نقص فک در قسمت جلوی فک شده اند، دندانپزشک استخوان را از پشت فک می گیرد تا آن را جایگزین کند و از یک پیچ تیتانیومی برای ثابت کردن استخوان فک در جای خود استفاده می شود.

پیوند استخوان پریودنتال. کسانی که به دلیل بیماری لثه دچار عفونت شده اند، می توانند به دلیل فرسایش استخوان نگهدارنده دندان، دچار لق شدن دندان شوند. برای ترمیم دندان های موجود، پیوند استخوان پریودنتال پشتیبانی مورد نیاز آنها را فراهم می کند.

پهنای ناحیه فک. در مواردی که استخوان فک بالا در نتیجه از دست دادن دندان در دراز مدت پهنا و تراکم کافی برای نگهداری پایه ایمپلنت را از دست داده باشد، با این جراحی عرض و حجم استخوان افزایش داده می شود. دندانپزشکان معمولاً این روش را برای آماده سازی ناحیه برای کاشت ایمپلنت های دندانی انجام می دهند.

لیفت سینوس. اگر دندان های خلفی فک بالای خود را از دست داده اید، می تواند منجر به پایین آمدن سینوس ها به ناحیه ریشه دندان شود و آن را برای ایمپلنت های دندانی نا امن کند. برای ترمیم این مشکل، دندانپزشک شما یک پیوند استخوان در زیر سینوس ها قرار می دهد تا آنها را به موقعیت اولیه خود برگرداند و ناحیه را برای ایمپلنت های دندانی آماده کند.

ماده پیوند استخوان فک چگونه تهیه می شود؟

دندانپزشک شما از مواد استخوانی از چهار منبع ممکن، برای پیوند استخوان فک شما استفاده می کند، از جمله:

  • اتوگرافت. دندانپزشک شما از استخوان بدن خودتان – معمولاً از قسمت دیگری از فک یا لگن شما – در پیوند استخوان فک شما استفاده می کند. این امر تشکیل استخوان جدید در ناحیه را تحریک می کند.
  • آلوگرافت. دندانپزشک شما از استخوان اهدایی فرد متوفی در پیوند استخوان فک شما استفاده می کند. این ماده تشکیل استخوان جدید را در ناحیه مورد نظر تحریک می کند.
  • زنوگرافت ها. دندانپزشک شما از استخوان یک حیوان، مانند گاو، در پیوند استخوان فک شما استفاده می کند. برخلاف اتوگرافت ها یا آلوگرافت ها که بدن شما را برای تولید استخوان جدید تحریک می کنند، زنوگرافت ها به استخوان موجود شما اجازه می دهند تا به داخل ناحیه مورد نظر رشد کند و به عنوان چارچوبی برای این استخوان عمل کند.
  • آلوپلاست ها. دندانپزشک شما از مواد مصنوعی ساخته شده از کلسیم، فسفر و هیدروکسیل آپاتیت در پیوند استخوان فک شما استفاده می کند. مانند زنوگرافت ها، آلوپلاست ها به استخوان موجود شما اجازه می دهند تا به داخل ناحیه مورد نظر رشد کند و به عنوان چارچوبی برای این استخوان عمل کند.

عوارض احتمالی جراحی پیوند استخوان

پیوند استخوان فک عموماً ایمن در نظر گرفته می شود و میزان موفقیت بالایی دارد. در واقع، پیوند استخوان فک 95% میزان موفقیت دارد. پیوند استخوان با استخوان مصنوعی 100% میزان موفقیت دارد. با این وجود، هر جراحی در کنار فوایدی که برای بیمار دارد، عوارضی را نیز به دنبال خواهد داشت.

عوارض جانبی با احتمال کمتر

مانند هر جراحی، ممکن است عوارض جانبی بالقوه ای را تجربه کنید. این موارد عبارتند از:

  • لخته شدن خون
  • عوارض ناشی از بیهوشی و آرام بخشی
  • آسیب به اعصاب اطراف
  • خونریزی شدید پس از جراحی
  • عفونت در محل(های) جراحی
  • عفونت ناشی از استخوان اهدایی (نادر)
  • بدن شما پیوند استخوان را رد می کند.

عوارض جانبی با احتمال بیشتر

پس از جراحی، طبیعی است که برخی عوارض جانبی بالقوه وجود داشته باشند که با گذشت زمان، معمولاً ظرف چند روز یا چند هفته، از بین می روند، از جمله:

  • مشکل در صحبت کردن
  • درد و تورم در ناحیه (های) جراحی شده
  • خونریزی جزئی
  • مشکل در جویدن

صرف نظر از جراحی پیوند استخوان قبل از کاشت ایمپلنت چه مشکلاتی ایجاد می کند؟

اگر قبل از کاشت ایمپلنت از جراحی پیوند استخوان فک صرف نظر کنید، ممکن است با چند عارضه مواجه شوید. اولین و بارزترین عارضه این است که ایمپلنت های شما ممکن است به درستی با استخوان فک شما جوش نخورند. این می تواند منجر به بی ثباتی در دندان های شما شود و جویدن یا صحبت کردن را بدون ترس از جابجایی دندان هایتان دشوار کند. علاوه بر این، ممکن است به دلیل ساییدگی ایمپلنت به لثه ها، درد و التهاب را در آنها تجربه کنید. در موارد شدید، ایمپلنت حتی ممکن است از بافت لثه عبور کند. در نهایت، صرف نظر کردن از پیوند استخوان به این معنی است که احتمالاً در آینده به جراحی گسترده تری برای اصلاح هرگونه مشکلی نیاز خواهید داشت که در نتیجه عدم پیوند استخوان در ابتدا ایجاد می شود.

بهبودی پس از پیوند استخوان فک

پس از جراحی پیوند استخوان فک، باید ظرف یک یا دو هفته احساس بهتری داشته باشید. معمولاً می توانید ظرف یک یا دو روز به فعالیت های عادی خود بازگردید. بهبودی کامل بین دو تا هشت ماه طول می کشد.

مراقبت های لازم برای تسریع بهبودی پس از جراحی پیوند استخوان و کاشت ایمپلنت دندان

پس از انجام پیوند استخوان لثه های بیمار دچار تورم و کبودی می شوند، ممکن است خونریزی در ناحیه زخم ها اتفاق بیفتد. خوشبختانه این عوارض کوتاه مدت هستند و با رعایت رژیم غذایی مناسب مانند خوردن غذاهای نرم و پرهیز از مصرف غذاهای سفت و چسبناک می توان بهبود زخم ها را سرعت بخشید.

برای اطمینان از بهبودی روان و سریع در چند هفته اول پس از جراحی، دندانپزشک شما ممکن است دستورات مراقبتی زیر را توصیه کند:

  • برای کنترل درد و تورم، روی ناحیه مورد نظر کیسه یخ قرار دهید.
  • از خوردن و آشامیدن غذاهای ترد یا داغ خودداری کنید.
  • از خوردن و آشامیدن لبنیات خودداری کنید.
  • برای چند روز اول از فعالیت های بدنی شدید خودداری کنید.
  • پانسمان محل برش را طبق دستور دندانپزشک خود در 24 ساعت اول پس از جراحی تعویض کنید.
  • سیگار نکشید.
  • با انگشتان یا زبان خود محل برش را لمس نکنید.
  • برای چند روز اول پس از جراحی فقط غذاهای نرم بخورید.
  • برای جلوگیری از جمع شدن خون در محل برش، در چند روز اول با سر بالا بخوابید.
  • در صورت تجویز دندانپزشک، آنتی بیوتیک های خود را طبق دستور مصرف کنید تا از ایجاد عفونت جلوگیری شود.
  • برای کنترل هرگونه ناراحتی در ناحیه، داروهای مسکن خود را طبق دستور دندانپزشک خود مصرف کنید.
  • برای اطمینان از بهبودی ناحیه، مرتباً برای معاینات و عکس برداری با اشعه ایکس به دندانپزشک خود مراجعه کنید.
  • رعایت بهداشت دهان و دندان، خصوصاً استفاده از دهانشویه برای شستشوی ناحیه کاشت ایمپلنت، در بهبود زخم ها و جلوگیری از التهابات لثه ها، تقش چشمگیری دارد.

نشانه های شکست پیوند استخوان فک

در حالی که اکثر پیوندهای استخوان فک موفقیت آمیز هستند، احتمال شکست آنها وجود دارد. نشانه های شکست پیوند استخوان فک شما عبارتند از:

  • تحلیل لثه
  • عدم بهبود حجم استخوان فک
  • درد و تورم در محل جراحی که در طول هفته اول بدتر می شود.

در صورت تجربه هر یک از این علائم، فوراً با دندانپزشک خود مشورت کنید.

مزایای پیوند استخوان فک چیست؟

اگر به کاشت ایمپلنت دندان فکر می کنید، ممکن است شنیده باشید که ابتدا به پیوند استخوان نیاز دارید. این یک جراحی برای اضافه کردن استخوان به فک شما است تا پایه محکمی برای ایمپلنت فراهم کند. اگرچه ممکن است یک مرحله اضافی به نظر برسد، اما انجام پیوند استخوان فک قبل از کاشت ایمپلنت مزایای متعددی دارد.

اولین مزیت این است که می تواند در جلوگیری از عوارض در آینده به شما کمک کند. وقتی پیوند استخوان انجام می دهید، دندانپزشک شما استخوان سالم را از ناحیه دیگری از بدن شما گرفته و به فک شما پیوند می دهد. این کار نه تنها فک شما را قوی تر می کند، بلکه به جلوگیری از عوارضی مانند عفونت یا رد ایمپلنت نیز کمک می کند.

یکی دیگر از مزایای پیوند استخوان این است که می تواند میزان موفقیت جراحی ایمپلنت شما را افزایش دهد. یک پایه قوی برای جراحی ایمپلنت موفق ضروری است و پیوند استخوان می تواند بهترین شانس موفقیت را به شما بدهد. علاوه بر این، اگر قبلاً جراحی ایمپلنت ناموفقی داشته اید، پیوند استخوان می تواند شانس موفقیت در جراحی های آینده را افزایش دهد.

در نهایت، پیوند استخوان فک همچنین می تواند به بهبود زیبایی لبخند شما کمک کند. اگر دندان هایتان را از دست داده اید، ممکن است باعث ایجاد شکاف هایی در لبخند شما شوند که پنهان کردن آنها دشوار است. پیوند استخوان می تواند این شکاف ها را پر کند و لبخندی پرتر و طبیعی تر به شما بدهد.

جایگزین های پیوند استخوان برای ایمپلنت

جایگزین های پیوند استخوان برای ایمپلنت

جایگزین های پیوند استخوان برای ایمپلنت

اگر به دنبال دریافت ایمپلنت دندان هستید، ممکن است شنیده باشید که ابتدا باید پیوند استخوان انجام دهید. اما اگر از پیوند استخوان صرف نظر کنید چه؟ جایگزین ها چیستند؟

چند جایگزین برای پیوند استخوان برای ایمپلنت دندان وجود دارند:

  • پیوند استخوان آلوژنیک: این نوع پیوند استخوان از بافت اهدایی شخص دیگری استفاده می کند. معمولاً زمانی استفاده می شود که بافت استخوان سالم کافی در ناحیه ای که ایمپلنت قرار می گیرد، وجود نداشته باشد/
  • پیوند استخوان اتوژن: این نوع پیوند استخوان از بافت استخوان سالم شما استفاده می کند. اغلب از ناحیه دیگری از دهان شما، مانند چانه یا لگن شما گرفته می شود.
  • پیوند استخوان مصنوعی: این نوع پیوند استخوان از مواد ساخته شده توسط انسان برای جایگزینی یا تحریک رشد استخوان جدید استفاده می کند. در پیوندهای استخوان مصنوعی معمولاً از هیدروکسی آپاتیت یا تری کلسیم فسفات ساخته می شود.
  • پلاسمای غنی از پلاکت (PRP): PRP یک درمان نسبتاً جدید است که از خون شما برای تقویت بهبود و رشد بافت جدید استفاده می کند. در طول درمان PRP، مقدار کمی خون از بازوی شما گرفته می شود و سپس برای تغلیظ پلاکت ها سانتریفیوژ می شود. پلاکت های تغلیظ شده سپس به ناحیه ای که ایمپلنت قرار خواهد گرفت تزریق می شوند.
  • درمان با سلول های بنیادی: درمان با سلول های بنیادی یکی دیگر از گزینه های درمانی جدیدتر است که نویدبخش تقویت بهبود و رشد بافت جدید است. در طول درمان با سلول های بنیادی، سلول های بنیادی از بدن خودتان برداشت می شوند.

هزینه پیوند استخوان

هزینه پیوند استخوان برای ایمپلنت دندان می تواند بسیار متفاوت باشد، اما به طور کلی از ۳۰۰ تا ۳۵۰۰ دلار برای هر محل ایمپلنت متغیر است. عوامل متعددی بر قیمت تأثیر می گذارند، از جمله نوع ماده پیوندی مورد استفاده، میزان تحلیل استخوان و پیچیدگی جراحی

در اینجا جزئیات بیشتری ارائه شده اند:

پیوندهای مصنوعی ساده

اینها معمولاً مقرون به صرفه ترین گزینه هستند و بین ۳۰۰ تا ۸۰۰ دلار برای هر محل ایمپلنت هزینه دارند.

پیوندهای پیچیده (اتوگرافت)

پیوندهایی که از استخوان بدن خود بیمار (مثلاً لگن، فک) استفاده می کنند، می توانند از ۲۵۰۰ تا ۳۵۰۰ دلار برای هر محل ایمپلنت متغیر باشند.

سایر عوامل مؤثر بر هزینه

  • روش های تشخیصی: اشعه ایکس، سی تی اسکن و سایر تصویربرداری ها می توانند ۲۵۰ تا ۱۰۰۰ دلار به هزینه اضافه کنند.
  • نوع پیوند استخوان مورد استفاده: پیوند استخوانی که از استخوان خودتان استفاده نمی کند، احتمالاً ارزان تر خواهد بود زیرا نیازی به جراحی اضافی برای برداشتن استخوان از بدن شما نیست. میانگین هزینه هر پیوند:
  • آلوگرافت (استفاده از استخوان اهدایی انسان) ۶۵۲ تا ۱۵۷۵ دلار
  • آلوپلاست (مواد استخوانی مصنوعی) ۵۷۶ تا ۱۳۷۵ دلار
  • اتوگرافت (استفاده از استخوان بدن خودتان) ۲۱۶۱ تا ۵۱۴۸ دلار
  • زنوگرافت (استفاده از استخوان اهدایی حیوانات) ۵۴۹ تا ۱۳۸۶ دلار
  • تخصص و موقعیت مکانی جراح: تجربه دندانپزشک و موقعیت مکانی کلینیک نیز می تواند بر قیمت تأثیر بگذارد.
  • پوشش بیمه: بیمه دندانپزشکی ممکن است در صورت لزوم پزشکی، پیوند استخوان را پوشش دهد.
  • بستری در بیمارستان: پیوند استخوان ممکن است برای برداشت استخوان نیاز به بستری شدن در بیمارستان داشته باشد که می تواند روی هزینه تأثیر بگذارد.
  • بیهوشی: هزینه های بیهوشی می توانند هم با پیوند استخوان و هم با سایر روش های پیچیده مرتبط باشند.
  • قرار دادن پایه و روکش: پس از اینکه پیوند استخوان با استخوان فک ادغام شد، پایه ها و روکش ها اضافه می شوند که آنها نیز هزینه هایی را به همراه دارند.
  • میزان بازسازی مورد نیاز شما. موارد پیچیده تر هزینه بیشتری نسبت به موارد ساده تر خواهند داشت.
  • تجربه دندانپزشک شما: یک دندانپزشک با تجربه تر نسبت به دندانپزشکی با تجربه کمتر احتمالاً برای خدمات خود هزینه بیشتری دریافت می کند.
  • محل زندگی شما: جراحی های انجام شده در شهرهای بزرگ نسبت به جراحی های انجام شده در شهرهای کوچک تر ممکن است قیمت بالاتری داشته باشند.
  • اینکه آیا به ایمپلنت دندان نیاز دارید یا خیر: توجه داشته باشید که ایمپلنت دندان علاوه بر هزینه پیوند استخوان، بین 1450 تا 3875 دلار به کل هزینه های شما اضافه می کند.

آیا پیوند استخوان دندان تحت پوشش بیمه دندانپزشکی است؟

بیمه دندانپزشکی شما احتمالاً فقط در صورتی پیوند استخوان دندان شما را پوشش می دهد که به دلایل پزشکی و نه زیبایی انجام شود. به عنوان مثال، روشی برای جلوگیری از افتادن دندان احتمالاً تحت پوشش بیمه قرار می گیرد، در حالی که روشی برای بهبود ظاهر فک شما تحت پوشش بیمه قرار نمی گیرد. بسته به طرح بیمه شما، ممکن است بخشی یا تمام این روش را پوشش دهد، بنابراین با ارائه دهنده بیمه خود مشورت کنید تا ببینید پوشش بیمه شما چه چیزی را مجاز می داند. اگر قصد دارید ایمپلنت دندان دریافت کنید، اکثر طرح های بیمه دندانپزشکی هزینه ایمپلنت دندان را پوشش نمی دهند.

سؤالات متداول در مورد پیوند استخوان فک

هنوز در مورد پیوند استخوان فک سؤالی دارید؟ در اینجا به برخی از سؤالات متداول در مورد این روش پاسخ داده شده اند.

پیوند استخوان فک چیست؟

پیوند استخوان فک یک جراحی است که در آن استخوان از یک ناحیه بدن به استخوان فک پیوند زده می شود. پیوند ممکن است از ناحیه دیگری از بدن بیمار مانند لگن گرفته شود یا ممکن است مصنوعی باشد. هدف از پیوند، ایجاد پشتیبانی برای ایمپلنت های دندانی است.

آیا استخوان می تواند پس از پیوند استخوان دوباره رشد کند؟

هدف از پیوند استخوان، تشویق بدن به رشد طبیعی استخوان است، بنابراین استخوان پس از جراحی دوباره رشد می کند. اتوگرافت ها و آلوگرافت ها سلول های بدن شما را برای تشکیل استخوان تحریک می کنند، در حالی که زنوگرافت ها و آلوپلاست ها به عنوان نوعی داربست برای رشد استخوان بدن شما عمل می کنند.

چرا پیوند استخوان قبل از کاشت ایمپلنت ضروری است؟

دلیل اینکه پیوند استخوان اغلب قبل از کاشت ایمپلنت دندان ضروری است این است که باید استخوان کافی در فک وجود داشته باشد تا ایمپلنت را پشتیبانی کند. بدون استخوان کافی، ایمپلنت قادر به اتصال صحیح به فک نخواهد بود و در نهایت ممکن است با شکست مواجه شود.

اگر پیوند استخوان را نادیده بگیرید و مستقیماً سراغ کاشت ایمپلنت بروید چه اتفاقی می افتد؟

اگر پیوند استخوان را نادیده بگیرید و مستقیماً سراغ کاشت ایمپلنت بروید، احتمال شکست ایمپلنت شما بسیار بیشتر است. دلیل این امر این است که احتمالاً استخوان کافی در فک شما برای پشتیبانی از ایمپلنت وجود نخواهد داشت، بنابراین پایه محکمی نخواهد داشت. علاوه بر این، ممکن است عوارض و عوارض جانبی بیشتری مانند درد، عفونت و آسیب عصبی را به دلیل نادیده گرفتن پیوند استخوان تجربه کنید.

استخوان جسد چگونه تهیه می شود؟

استخوان جسد از انسان هایی گرفته می شود که فوت کرده اند و بافت های خود را برای مصارف پزشکی اهداء کرده اند. استخوان استریل می شود و سابقه پزشکی اهداء کننده با دقت بررسی می شود تا از انتقال عفونت از طریق پیوند استخوان جلوگیری شود. احتمال عفونت از استخوان جسد کم است.

پیوند استخوان فک چقدر دوام می اورد؟

پیوند استخوان فک شما باید تا زمانی که توسط ایمپلنت دندان یا دندان پشتیبانی می شود و عادات خوب بهداشت دهان و دندان انجام می شوند، تا آخر عمر دوام بیاورد.

آیا پیوند استخوان فک دردناک است؟

از آنجا که در طول جراحی بیهوش خواهید شد، پیوند استخوان فک نباید دردناک باشد. اگرچه ممکن است بعد از جراحی کمی درد و تورم را تجربه کنید، اما این درد باید ظرف چند هفته پس از آن فروکش کند. داروی مسکنی که پزشک شما تجویز می کند، در صورت مصرف طبق دستور، باید هرگونه درد بعد از جراحی را کنترل کند.

آیا راهی برای جلوگیری از نیاز به پیوند استخوان قبل از کاشت ایمپلنت وجود دارد؟

مواردی وجود دارند که ممکن است بتوان قبل از کاشت ایمپلنت از نیاز به پیوند استخوان جلوگیری کرد. این شامل مواردی است که استخوان موجود سالم کافی در فک خود دارید یا مایل به داشتن آن هستید.

سخن پایانی

جراحی پیوند استخوان و کاشت ایمپلنت جزو جراحی های جراحی گسترده و محبوبی در میان مردم سراسر دنیا محسوب می شوند که تنها باید توسط متخصص مجرب و با مهارت انجام شوند. توجه داشته باشید چنانچه پزشک تبحر کافی را نداشته باشد ممکن است پیوند استخوان به خوبی انجام نشود، جراحی ایمپلنت با شکست روبرو شود و در نتیجه هزینه بیمار به کلی هدر برود. بنابراین با وجودی که روش پیوند استخوان و کاشت ایمپلنت یک روش به ظاهر پر هزینه و زمان بر است، اما در دراز مدت بهترین نتیجه را به همراه خواهد داشت و می تواند زیبایی ظاهر و لبخند بیماران را بهبود بخشیده و اعتماد به نفس آنها را نیز افزایش دهد.

عدم انجام پیوند استخوان دندان قبل از انجام ایمپلنت می تواند عواقب جدی داشته باشد. بدون یک پایه سالم و پایدار برای اتصال ایمپلنت، ممکن است در معرض خطر شکست ایمپلنت یا حتی آسیب های بزرگتری مانند تحلیل رفتن استخوان فک قرار بگیرید. برای جلوگیری از این مشکلات و اطمینان از نتایج طولانی مدت از جراحی ایمپلنت دندان، باید با یک دندانپزشک با تجربه مشورت کنید که می تواند شما را در آماده سازی صحیح ناحیه برای قرار دادن موفق ایمپلنت راهنمایی کند.

‫0/5 ‫(0 نظر)
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با ما