سرطان لثه چیست | از راه درمانی آن بیشتر بدانید

با مبتلا شدن به بیماری های لثه ای خصوصاً بیماری سرطان لثه رعب و وحشت بسیار زیادی وجود فرد را فرا می گیرد. در این جا می توان با کنترل استرس ناشی از بیماری سرطان لثه به درمان آن کمک کرد؛ بنابراین بهتر است اطلاعات لازم را جهت درمان این بیماری در اختیار داشته باشید. علاوه بر این باید علائم این بیماری را به خوبی بشناسید تا در صورت ابتلا به آن سریعاً تشخیص دهید و به منظور درمان آن در اسرع وقت نزد دندانپزشک مجربی بروید. ما در این مقاله سعی داریم آنچه لازم است درباره سرطان لثه و روش های درمانی آن بدانید در اختیارتان قرار دهیم.

سرطان لثه

سرطان لثه

تعریفی مختصر از سرطان لثه

سرطان لثه در واقع در دسته سرطان های سر و گردن به شمار می رود. به طور کلی سرطان لثه زمانی رخ می دهد که سلول های بدن بیش از اندازه نرمال تکثیر می شوند. سرطان لثه و سرطان های دهانی نیز با تکثیر بیش از اندازه سلول های دهانی رخ خواهد داد. با افزایش تعداد بیش از حد این سلول ها ضایعه یا زخم بر روی لثه ها به وجود می آید. بر اثر این عارضه احتمالاً دستگاه لنفاوی تحریک می شود و بیماری را به قسمت های دیگر بدن منتقل می کند. سرطان لثه یکی از سرطان هایی است که بیش از حد در بین افراد مختلف دیده شده است. اگر فردی به بیماری سرطان لثه مبتلا شود بیشترین تأثیر گذاری را در سقف دهان، زبان، دندان ها و لب و… احساس خواهد کرد. جالب است بدانید سرچشمه این بیماری غدد لنفاوی و استخوان ها می باشد. به طوری که این غدد در ابتدا در گردن افراد ظاهر می شوند و پس از آن با انتشار مایع لنفاوی، بیماری به قسمت های دیگر بدن منتقل می شوند.

تفاوت سرطان لثه و التهاب لثه در چیست؟

همان طوری که گفتیم جهت تشخیص بیماری سرطان لثه لازم است به متخصص جراحی لثه مراجعه کنید تا او با بررسی های لازم به طور دقیق تشخیص دهد آیا به بیماری لثه ای مبتلا شده اید یا با بیماری سرطان لثه درگیر شده اید. اگر شما به بهداشت دهان و دندان هایتان دقت نکنید و به طور روزانه دندان هایتان را مسواک نزنید پلاکت ها و باکتری های مضر بر روی دندان ها جمع می شوند. در این صورت پلاکت ها تبدیل به جرم می شوند و سبب تحلیل لثه ها خواهد شد. اگر پلاکت ها از روی دندان ها برداشته نشود احتمالاً با خوردن میوه و خوراکی ها لثه های شما دچار خونریزی خواهند شد. شما می توانید با مراجعه به دندانپزشکی و انجام روش درمانی جرم گیری از بروز التهاب لثه جلوگیری کنید.

سرطان لثه

سرطان لثه

نشانه های بیماری سرطان لثه

اگر به طور ناگهانی و بدون هیچ اتفاق خاصی لثه های شما خونریزی می کنند احتمالاً به بیماری سرطان لثه مبتلا هستید. مسدود شدن مجاری حلق و مری از دیگر نشانه های این بیماری به شمار می رود. به طور ناگهانی و بدون هیچ علت خاصی فک افراد مبتلا تغییر شکل می دهد. اگر فردی به بیماری سرطان لثه مبتلا شود احتمالاً در نواحی اطراف دهان وی قسمت های قرمز یا سفید رنگی به وجود خواهد آمد. به هم ریختن نظم دندان ها و تغییر شکل ظاهری آن ها از جمله علائم این بیماری است. در اکثر مواقع در داخل دهان افراد غده هایی مشاهده می شود که نشان از ابتلا به سرطان لثه می باشد. لثه ها و کام دهان ممکن است دچار التهاب شود. کاهش قدرت حسی در دهان، زبان و لب های افراد مبتلا نیز به وفور دیده می شود. افرادی که به بیماری سرطان لثه مبتلا شده اند با کاهش وزن و لاغری مواجه خواهند شد. با مشاهده چنین علائمی در بدن اصلاً نگران نشوید و با خاطری آسوده به دندانپزشک مراجعه کنید تا با بررسی های کامل تری به علت بیماری و علل رونمایی چنین علائمی پی ببرید.

علل ابتلا به سرطان لثه

بیماری سرطان در هر نقطه از بدن که رخ بدهد هیچ گونه دلیلی برای آن وجود نخواهد داشت. سرطان لثه نیز به همین روال است و در صورت ابتلا به آن هیچ دلیل علمی پیدا نخواهد شد؛ اما طبق تحقیقات انجام شده اکثر مبتلایان در بیماری سرطان لثه به مصرف دخانیات و سیگار عادت دارند. معمولاً افرادی که کم خون هستند نیز بیش از سایرین در معرض خطر ابتلا به سرطان لثه قرار دارند. در صورتی که افراد زخم های متعدد در داخل دهانشان ایجاد شود و به دنبال درمان آن نروند در معرض خطر ابتلا به بیماری سرطان لثه قرار می گیرند.

مراحل ایجاد و بروز بیماری سرطان لثه

در وحله ابتدایی احتمالاً بیماری سرطان لثه با بروز زخم کوچکی در دهان یا با بروز یکی از علائم مذکور در متون فوق دیده شود. بهتر است در همان ابتدا به دنبال درمان آن بروید. در این صورت روند درمان با سرعت بیشتری انجام خواهد شد. در صورتی که بیماری در مراحل ابتدایی درمان نشود قطعاً با انتشار در کل بدن مشکلات بیشتری به وجود خواهد آورد. در این صورت قطعاً توده رشد خواهد کرد و به بافت های دهان و بافت های اطراف آن آسیب می رساند.

سرطان لثه

سرطان لثه

چه کنیم تا به سرطان لثه مبتلا نشویم؟

به منظور جلوگیری از بیماری سرطان لثه باید بهداشت دهان و دندان را جدی بگیرید. رعایت بهداشت دهان و دندان نه تنها در بروز بیماری سرطان لثه بلکه در مقابل بسیاری از بیماری های دیگر نیز ممانعت ایجاد خواهد کرد. حتماً روزانه دندان های خود را به صورت مرتب دندان بزنید و نخ دندان را فراموش نکنید. استفاده از فلوراید در مقابله با انواع بیماری ها می تواند بسیار تأثیرگذار باشد. مسواک های خود را هر چهار الی پنج ماه یک بار تعویض کنید. حتماً سالی دو بار به دندانپزشک مراجعه کنید تا وضعیت دندان هایتان بررسی شود.

سرطان لثه

سرطان لثه

درمان بیماری سرطان لثه

اگر هر یک از علائم و نشانه های گفته شده را در دهان خود احساس کردید حتماً به جراح لثه خوب و کاربلدی مراجعه کنید. تمام علامت ها و علائم بدن را برای وی شرح دهید. دندانپزشک با انجام آزمایش ها و نمونه برداری تشخیص خواهد داد که بیماری شما سرطان لثه است یا مربوط به بیماری های دهانی می شود. به منظور درمان این بیماری دندانپزشک باید تشخیص دهد از کدام یک از روش های درمانی کمک بگیرد. روش های درمانی سرطان لثه شامل پرتو درمانی، شیمی درمانی و یا جراحی لثه می باشد‌. به منظور انجام پرتو درمانی لازم است سلول های سرطانی تحت درمان قرار بگیرند. بهترین عملکرد درمانی این روش زمانی مشخص می شود که توده سرطانی در ابعاد کوچک تری باشد و رشد چندانی نکرده باشد.

در مواقعی که توده بیش از اندازه رشد کرده است باید به کمک پرتو درمانی غده سرطانی را کوچک کنند و پس از آن اقدام جراحی کنند. در روش شیمی درمانی داروهای خاصی را به داخل خون افراد مبتلا تزریق می کنند. البته این روش درمانی از عوارض بسیاری برخوردار می باشد. خشک شدن دهان و خونریزی بیش از حد دهان و لثه از عوارض شایان در بیماران تحت درمان شیمی درمانی می باشد. عفونت دندان ها و ایجاد زخم در دهان نیز از دیگر عوارض بیماران تحت درمان می باشد.

‫1/5 ‫(1 نظر)
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *